logo site

site_logo.png

Route informatie

 

Algemene informatie

Doelgroep:
Voor wie is deze route bedoeld, racefietsers, mountain biken of recreatief fietsen.

Lengte:
Hoe lang is de route in kilometers uitgedrukt.

Wanneer gereden:
Op welke datum is deze route gereden zodat je een idee krijgt van de actualiteit.

Fietskaart:
Welke fietskaart is gebruikt bij het uitzetten of rijden van de route. Het is handig om te weten dat je een fietskaart nodig hebt als een route over fietspaden gaat. Dit kan ook fouten in het routeren voorkomen.

Type route:
Dit kan een track of een route zijn. Een track is een opgenomen route en kun je alleen maar nafietsen op de kaart van je GPS door de gekleurde lijn die de route aangeeft te volgen, en je krijgt geen aanwijzingen. Bij een track zal ook hoogte informatie bij de informatie zitten als dit is opgenomen door de GPS.
Bij een route zit geen hoogte informatie omdat die nog niet is gereden. Voordeel is dan wel weer dat je aanwijzingen onderweg kunt krijgen.

Startlocatie:
Adres van de startlokatie van de route. 

Parkeren:
Adres van de plek waar je je auto unt parkeren, of een verwijzing. Deze zal bijna altijd gelijk zijn aan de startlokatie, maar dat is niet altijd mogelijk. 

Pauze / Rust:
Waar kun je onderweg een kop koffie of iets anders drinken of eten.

Detail informatie

Extra informatie:
Hier kan extra informatie geven worden. enk hierbij aan een meer uitgebreide beschrijving van de route, maar ook aan bijzonderheden onderweg, foto's, links enz.

Kaart:
Er wordt altijd een kaart getoond van de route. Standaard staat deze op satelliet beeld, maar je kunt er ook voor kiezen om deze als kaart of zelfs met Google Earth te bekijken. Als er in het GPX bestand ook waypoints zijn opgenomen worden die ook op de route kaart getoond. Op de kaart kun je in en uitzoomen, maar ook met behulp van Google streetview  specifieke punten op de route bekijken. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld wilt zien hoe de parkeerplaats er uit ziet zodat je die herkent als je er bent.

Hoogteprofiel:
Hoe ziet het hoogte profiel er uit tijdens de tocht en waar zitten de klimmen. De bovenste grafiek bevat de meeste details en als je er met je muis overheen gaat kun je de exacte hoogtes aflezen. Nadeel is wel dat deze grafiek vaak niet de hele afstande weergeeft. Dit gebeurt bij grotere afstanden. Door slider in de onderste grafiek te schuiven kun je delen van de rest van het profiel te zien krijgen. De onderste grafiek geeft dus ook alleen maar een beeld en helpt met het inzoomen op details van de bovenste grafiek.

Track information:
Geeft details over de route in termen van hoogte winst, hoogte verlies, aantal waypoints in de route, afstand, gemiddeldde snelheid enz. Onder aan deze tabel zit de optie om de route te downloaden. Na het downlaoden kun je hem bekijken en eventueel bewerken in navigatiesoftware. Zelf gebruik ik de sofware van Garmin, maar maak hier vooral zelf je keuzes in.

Waypoint / Placemark details:
Algemene informatie over de waypoints in de route. Herkenbaar zijn het startpunt en het eindpunt van de route. Alle andere punten zijn tussengelegen punten. Omdat iedere tool zijn eigen afbeeldingen heeft voor waypoints worden in dit overzicht maar ook op de kaart alleen maar algemene symbolen weergegeven.

Comments:
Hier heb je de mogelijkheid om facebook commentaar te geven op een route. Positief of negatief, zolang je maar respectvol blijft naar anderen en de lezer van het commentaar er iets aan heeft. Heb je een route gereden dan wordt het gewaardeerd als je feedback geeft. Heb je geen facebook account dan kun je helaas geen commentaar geven.