Ik hou van het voorjaar, en met name op de eerste echt mooie dagen. Als de zon zich dan laat zien heeft hij al voldoende kracht om de temperatuur aangenaam te verhogen. Als het maar even kan fiets ik met driekwart broek en wordt het fietsjack vervangen door een shirt met korte mouwen en armstukken. Fietsen is dan genieten en ik heb last van wat je 'lentekoorts' zou kunnen noemen.

Well it's the first sunny day of the year  
There's a warm breeze blowing from the south

Ik geniet van het buiten zijn en spring als het even kan op de fiets om te genieten van de natuur en de aangename temperaturen. En tijdens dat fietsen dwalen mijn gedachten regelmatig af naar mijn jeugd. En dan komt altijd het nummer 'Springfever' van de Limburgse band 'Girls walk by' naar boven drijven. De band bestaat al lang niet meer maar dit nummer raak ik dan niet kwijt en een aantal regels uit het lied geven perfect aan hoe ik me voel.

 

  Don't them women look pretty
Don't  them girls look fine

They give me springfever in my bones
They give me springfever in my soul

Ik word altijd vrolijk van die regels en dan met name de laatste twee. Ze geven precies weer hoe ik me voel. Ik voel het voorjaar in mijn hele lichaam lijkt het wel. En dit jaar leek het wel of er extra veel aandacht was voor rokjesdag. Bekend gemaakt, maar niet bedacht door, Martin Bril staat omschreven op wikipedia. Dat maakt mij allemaal niet uit. Het zorgt er gewoon voor dat mijn gedachten terug gaan naar de songtekst.

Thank the lord that those ladies wear skirts
All winter long I've been waiting for some legs

Allemaal natuurlijk veel meer gekuisd dan de gemiddelde songtekst tegenwoordig. Maar ja, ruim 30 jaar geleden was de moraal nog wat anders dan tegenwoordig. En die rokjes vielen nog wel mee hoor. Ik denk dat we nog even moeten wachten voordat de vrouwen 'en masse' de lange broek vervangen door een rokje. Al die aandacht voor rokjesdag was dus wel wat overdreven. En op de fiets dragen vrouwen nog steeds geen rokjes.

Maar het aantal vrouwen op de racefiets is wel overduidelijk aan het groeien. En daarmee is er ook vernieuwde aandacht voor de mode op de fiets. En zeker in dit voorjaar zijn er prachtige nieuwe kleuren en designs waar te nemen in het peloton. Laat dit dan maar mijn variant op rokjes dag zijn. Ik hou van het voorjaar.....

En wil je een keer meegenieten van de muziek in mijn jeugd? Een paar jaar geleden was een soort van reunie concert van 'Girls walk by'. En daar werd natuurlijk ook 'Springfever' gespeeld.