logo site

site_logo.png

Artikelindex

Handleiding

Op deze pagina vind je een handleiding die je helpt routes op de juiste wijze aan deze site toe te voegen of er een waardering aan toe te kennen. Vindt je het allemaal te complex, geen nood vul dan de informatie in zoals jij denkt dat het goed is en bij het controleren van de route wordt er voor gezorgd dat de juiste informatie wordt toegevoegd. Mist noodzakelijke informatie dan krijg je een melding als je de route wilt opslaan. Hoe vaker je een route toe voegt hoe eenvoudiger het wordt. Doel is in ieder geval om zo eenvoudig mogelijk een route toe te kunnen voegen.  Lukt het niet of heb je een vraag of een suggestie? Maak dan gebruik van het contactformulier. Je krijgt hoe dan ook een reactie.

Heel veel plezier in ieder geval in het gebruik van GPC Cycling Tracks.


Route toevoegen

Een route toevoegen kan nadat je bent ingelogd. Hoe je moet inloggen of een account aanmaken is een een van de volgende pagina's beschreven. Nadat je bent ingelogd verschijnt in de menu balk de optie: Nieuwe Route.

nieuwe route

Als je deze optie hebt geselecteerd kun je de route gaan toevoegen. Zorg dat je het gpx bestand (of een kml bestand als je dat hebt) gereed hebt. het toevoegen van een route kun je in drie stappen onderverdelen:

  1. Algemene informatie
  2. Detail informatie
  3. Metadata

Algemene informatie

Selecteer de optie: I have a GPX/KML file and I want to upload it. De tweede optie om een route te tekenen is niet in gebruik.

Je kunt nu je bestand selecteren om toe te voegen.

algemene info

Wat moet je invullen aan informatie:

 Veld  Toelichting
 Titel  De naam van de route. Deze begint altijd met de afstand en de start plaats vul je in. 
 Alias  Wordt door het systeem gevuld.
 Categorie

De categorie van je route. Dit is een van de subcategorieen van Race, MTB of Recreatief. deze zijn opgedeeld naar landen. Je selecteert dus altijd een van de landen waar je de route hebt gefietst. Hierdoor wordt het juiste symbool getoond op de kaart.

Is een land niet aanwezig voor je categorie, stuur dan een bericht via het contactformulier. Dan wordt deze toegevoegd.

 Tags Kenmerken die je wilt toevoegen aan de route. Minimaal de plaats waar de route is gestart moet je toevoegen. Daarnaast kun je extra plekken toevoegen die interessant zijn om te vermelden. gebruikers kunnen zoeken op deze kenmerken en alle routes vinden die dit kenmerk hebben.

Stap 1 is genomen, en je zou de route nu al toe kunnen voegen. Eerst moet de detailinformatie worden toegevoegd.

Detail informatie

De detailinformatie is bedoeld om net dat extra stuk informatie te geven dat op andere sites vaak ontbreekt. Het moet gebruikers helpen een keuze te maken voor een route. Om dit te doen moet je eerste de button Route data onder aan het scherm selecteren. De gewenste informatie wordt dan opgenomen in de routebeschrijving en kan aangevuld worden.

De informatie tussen <> moet aangevuld worden. Dit is de minimale hoeveelheid tekst die bij de route moet komen te staan. Als iemand op de kaart een route selecteert wordt deze informatie getoond. Op basis van de informatie kan er gekozen worden om alle details van de route zoals kaart, hoogteprofiel enzovoorts te lezen. Het helpt dus bij het maken van een eerste selectie.

De informatie onder de horizontale lijn is optioneel en vrij invulbaar. Hier kun je ook bijvoorbeeld foto's toevoegen, hyperlinks naar interessante punten op de rooute plaatsen enzovoorts. Hoe ver je hier mee gaat moet je zelf weten. Doel is altijd anderen extra informatie te geven over de route.

detail info

 

Na het toevoegen van de detailinformatie kun je de route opslaan door de optie Opslaan onder in het scherm te kiezen. Je krijgt boven in het scherm een melding te zien of de route aanmaken is gelukt. Indien ja, dan krijgt de moderator een mail. Je route zal dan geconntroleerd worden en in voorkomend geval wordt missende informatie toegevoegd, of gecorrigeerd.  

Wil je echter dat je route gevonden wordt bij zoekopdrachten met zoekmachines dan kun je zogenaamde metadata toevoegen.

Metadata toevoegen

Om metadata toe te voegen selecteer je het tabblad metadata en vul de de velden Beschrijving en Trefwoorden

metadata

De beschrijving wordt getoond onder de link als tekst getoond. 
Trefwoorden moet je komma gescheiden toevoegen. Beschouw dit als de zoekwoorden waar Google op zoekt. Hoe beter de match tussen de zoekwoorden en de trefwoorden hoe hoger de route in de zoek resultaten zal worden getoond.


Route beoordelen

Een route beoordelen is niets meer of minder dan een waardering aan de route toekennen. Het waarderen gebeurt door het toekennen van een of meer sterren. Je vindt de mogelijkheid om een waardering toe te kennen onder de beschrijving van de route.

rating

Let wel op, je kunt ook aangeven dat je de route niet goed vond.

Aantal sterren Waardering
1  Bad / Slecht
2  Poor / Pover
3  Regular / In orde
4  Good / Goed
5  Gorgeous / Geweldig

 Om een waardering aan een route toe te kennen moet je een account hebben en ingelogd zijn. Hoe je dat doet is beschreven op de volgende pagina.


Inloggen

Om in te kunnen loggen moet je in eerst een account aanmaken. Je kunt hier voor een eigen account registeren via de standaard login òf gebruik maken van een facebook account als je dat wilt.

Registreren account via Standaard Login

Selecteer de button REGISTREER aan de rechterkant van het scherm zoals getoond in onderstaande afbeelding.

registreren

Het gebruikersregistratie scherm wordt geopend en je kunt je informatie invullen om het account aan te maken. Welke informatie wordt gevraagd zie je op onderstaand scherm. Vergeet niet om de selectie aan te zetten bij het veld 'CAPTCHA'. Dit is om te bevestigen dat je geen zogenaamde spambot bent.

Als je alle informatie hebt toegevoegd kun je de button registreren selecteren. Je krijgt een mail om je e-mail adres te verifieren en als je dat hebt gedaan kun je inloggen en routes toevoegen òf beoordelen. 

registreer account

Account registreren account via Social Media Login

Als je gebruik wilt maken van een facebook account om in te loggen selecteer je de button Connect withFacebook

facebook registratie

De eerste keer dat je inlogt moet je je facebook gegevens opgeven. Selecteer vervolgens aanmelden en je kunt inloggen. Dat is alles. 

facebook login

 

 


Avatar gebruiken

Wil je gebruik maken van een avatar om een eigen afbeelding bij de routes die te toevoegt te hebben dan is dat mogelijk. Daar mee kun je behalve je naam ook je een eigen extra touch geven aan je routes en worden ze herkenbaarder voor gebruikers.

Ik heb daarvoor gebruik gemaakt van de functionaliteit van Gravatar. Gravatar biedt de mogelijkheid je eigen afbeelding op meedere plekken te gebruiken. Je maakt één maal een account aan op de Gravatar site en je kunt er op meerdere websites gebruik van maken. Unieke identificatie voor het gebruik is je e-mail adres. Het e-mail adres dat je in je account gebruikt moet hetzelfde zijn als het e-mailadres dat je hebt gebruikt om de gravatar aan te maken. Dat is alles wat er voor nodig is.

Als je de link volgt kom je op de site uit en kun je een eigen Avatar maken. Let wel, de link opent in een nieuw tabblad.

je moet daar wel een a