102 km. Rondje Banneux vanaf Euverum

Op zoek naar een mooi rondje om te rijden tijdens onze jaarlijkse meerdaagse vond ik op www.gpscies.com  en route met de intrigerende naam, met Hemelvaart op Bedevaart. Geheel toevallig was het startpunt van deze route het hotel waar we zouden overnachten. Toeval bestaat niet en daarom heb ik de route gedownload en op Hemelvaartsdag 2017 gefietst om te kijken of de rit in het programma zou passen.

Vanaf Euverum fiets je naar Slenaken en daar sla je rechts af om de eerste echte beklimming te doen. Een lekkere warming up voor de rest van de dag is deze beklimming. Want het parcours gaat de hele dag op en neer. Na deze klim duik je via de de Planck al snel Belgi├ź in en pas aan het einde van de rit kom je weer op Nederlands grondgebied. De route gaat voor het grootste gedeelte over prachtige binnenwegen. Wat mij betreft is dit een rit met uitzonderlijke schoonheid en de wegen waren over het algemeen erg goed. Wel moet je er rekening mee houden dat je een aantal keren over wegen moet fietsen waarvan ik niet zeker weet of je er wel mag komen. De borden leken aan te geven dat deze wegen alleen voor aanwonenden toegankelijk zijn, maar ik ben er dus wel over heen gereden. 

Ook al gaat de route de hele dag op en neer zit er vlak voordat je in Banneux komt de eerste van drie klimmen in vandaag die zeer serieuze stijgingspercentages hebben. Geweldig om te fietsen maar wel uitdagend. In Banneux kun je vervolgens bijkomen van de inspanningen. Na Banneux blijft de route fantastisch allen moet je er op ongeveer 2/3 van de afstand rekening mee houden dat je in een afdaling een eenrichtingsweg tegen het verkeer in moet. Je kunt er om heen, maar dat heb ik niet gedaan. Het lukte me niet om dit op mijn GPS  te doen die dag. Het is geen drukke weg en als je voorzichtig aan doet moet het lukken, maar je beslist dit natuurlijk helemaal zelf.

Na Banneux krijg je ook nog twee zeer serieuze klimmen te verwerken. Met name de tweede van de dag is erg pittig. Om in de pas te blijven lopen met de naam van de route vergelijk ik het maar met boete doen. Het is niet prettig, maar als je het hebt gedaan geeft het je een goed gevoel. Na Remersdael fiets je Nederland weer binnen en eindig je weer bij het hotel in Euverum.

Ondanks de minpunten heeft de route een plekje gekregen in het programma van onze meerdaagse. Alle deelnemers zijn zeer goed geïnfomeerd over de route en de eigenaardigheden en we hebben een geweldige dag gehad.

Category: Race Nederland 5 years ago
Ad Smeets
Created 5 years ago
Ad Smeets

Like it on Facebook, Tweet it or share this track on other bookmarking websites.

Rate this track:

Not rated yet (Your Rating: Not rated yet)

Min Elevation
93 m
Total Elevation Gain
1657 m
Max Elevation
322 m
Total Distance
101.59 km
Values not available in the file may shown as 0.

This track was downloaded 12 time(s).

openstreetmap
600px
https://{s}.tile.openstreetmap.org/{z}/{x}/{y}.png
© OpenStreetMap contributors
Distance: {0} {2} Elevation: {1}
Distance: {0} {2} Speed: {1}
Distance: {0} {2} Heart Rate: {1}
Distance: {0} {2} Cadence: {1}
https://gpscyclingtracks.net/media/com_gpstools/markers/02marker.png
https://gpscyclingtracks.net/media/com_gpstools/markers/default.png
#0000FF
#0000FF,#c1392b,#ffbe00,#2d3e50,#27ae61,#74065f,#2998d8
0
2
50
google.maps.MapTypeId.HYBRID
1
1
1
1
1
1
1
google.maps.ZoomControlStyle.DEFAULT
google.maps.MapTypeControlStyle.DEFAULT
Distance
Elevation
Speed
Heart Rate
km
kmph
m
km
Miles
m
ft
mile/hr
ft/sec
km/hr
m/s
/index.php?option=com_gpstools&task=rating.rate&id=167&format=json