116 km Holterbergtoer vanaf Holten

Deze tocht is gereden tijdens de Holterbergtoer van 2018. Meer specifiek de 115 kilometer route van deze tocht. Zo vroeg in het jaar vonden we dit wel voldoende. De route start bij de sporthal 't Mossink in Holten. Daar kun je ook je auto parkeren. Ongetwijfeld zul je daar ook een kop koffie of thee kunnen drinken als de sporthal open is.

Na de start slinger je over de binnenwegen richting Markelo. Middels een omweg over wederom rustige binnenwegen kom je na een kilometer of 35 weer uit bij Holten waar je over de klim van de Motieweg naar de weg over de Holterberg fietst. De Motieweg is een lekkere klim om warm te worden. Volgens Klimtijd.nl is hij maximaal 9 % steil. Mijn Garmin gaf maximaal 12 % aan. De Holterberg fiets je de eerste keer (er komt dus ook nog een tweede keer) van de moeilijke kant. Als dat wilt kun je genieten van de schitterende natuur. Een ander zal wellicht zijn, of haar, beste tijd willen verbeteren. Dat moet iedereen uiteraard zelf bepalen. Wij hebben gewoon lekker door gereden om warm te blijven. Het was met een temperatuur rond het vriespunt namelijk fris. Na de Holterberg daal je af om, wederom, binnendoor naar Hellendoorn te fietsen. Je komt lang restaurant 'In de Tonne', en daar kun je aanleggen voor een versnapering. Fietsers zijn daar altijd welkom. Wij hebben dat niet gedaan omdat we nog niet de helft van de route achter de rug hadden.

Via een slingerend parcours ten noorden van Hellendoorn begin je aan de voorbereiding van de beklimming van de Lemelerberg. Die pak je ook weer van de zware kant. Voorafgaand hebben wij even opgewarmd met een kop koffien en een lekker stuk appelgebak met slagroom. De naam van het restaurant ben ik kwijt, maar de plek is wel aangegeven als waypoint in de route. Na de Lemelerberg fiets je naar Luttenberg waar je de bult met deze naam moet bedwingen. 

Als laatste deel van de route fiets je via de Nijverdalse berg terug naar de Holterberg. Die mag je als kers op de taart nog een keer van de gemakkelijk kant op fietsen.

Samenvattend was dit een van de mooiere tochten die ik de laatste tijd heb gereden. Voor Nederlandse begrippen relatief veel klimwerk en grotendeels over mooie en rustige binnenwegen. Complimenten aan de organisatie.

 

Category: Race Nederland 4 years ago
Ad Smeets
Created 4 years ago
Ad Smeets

Like it on Facebook, Tweet it or share this track on other bookmarking websites.

Rate this track:

Not rated yet (Your Rating: Not rated yet)

Min Elevation
0 m
Total Elevation Gain
512 m
Max Elevation
60 m
Total Distance
115.3 km
Values not available in the file may shown as 0.

This track was downloaded 139 time(s).

openstreetmap
600px
https://{s}.tile.openstreetmap.org/{z}/{x}/{y}.png
© OpenStreetMap contributors
Distance: {0} {2} Elevation: {1}
Distance: {0} {2} Speed: {1}
Distance: {0} {2} Heart Rate: {1}
Distance: {0} {2} Cadence: {1}
https://gpscyclingtracks.net/media/com_gpstools/markers/02marker.png
https://gpscyclingtracks.net/media/com_gpstools/markers/default.png
#0000FF
#0000FF,#c1392b,#ffbe00,#2d3e50,#27ae61,#74065f,#2998d8
0
2
50
google.maps.MapTypeId.HYBRID
1
1
1
1
1
1
1
google.maps.ZoomControlStyle.DEFAULT
google.maps.MapTypeControlStyle.DEFAULT
Distance
Elevation
Speed
Heart Rate
km
kmph
m
km
Miles
m
ft
mile/hr
ft/sec
km/hr
m/s
/index.php?option=com_gpstools&task=rating.rate&id=170&format=json