147 km. Rondje Flevopolder vanaf Elburg

Een rondje Veluwe polder. Niet voor de hand liggend, maar wel een rondje wat ik al vaker heb willen fietsen. Met een lange duurtraining  op het programma moest het er maar een keer van komen. De start is in Elburg aan de haven en daar is meer dan voldoende plek om je auto te parkeren. Iets nuttigen voordat je vertrekt is daar ook prima mogelijk. Ik heb besloten de route tegen de klok in te fietsen omdat ik hoopte daarmee de regen te kunnen mijden. Het is verstandig van te voren even naar de windrichting te kijken, daar kun je tijdens deze tocht flink last van hebben. Voor mijn gevoel heb ik de wind tijdens de rit 75% ongunstig gehad. 

Maar goed, vanaf de haven fiets je de brug over de Flevopolder in. Direct na de brug ga je rechtsaf en vanaf dat punt blijf je 147 kilometer lang het water volgen. Eerst naar Roggebotsluit en Ketelbrug. Nadat je onder de Ketelbrug door bent gereden fiets je naar Lelystad. Bij Lelystad kun je bij Bataviastad wat drinken of eten als je wilt. Ook zie je daar de Batavia in het water liggen. Dat blijft een machtig mooi gezicht.

Na Lelystad fiets je naar Almere wat je overigens volledig links laat liggen. Alleen bij Almere Haven fiets je even door de bebouwde kom en ook daar is voldoende mogelijkheid wat te eten of drinken. Via de Goormeerdijk-Oost en de Eemmerdijk kom je bij het Nijkerkernauw waar je tot aan Zeewolde over een fietspad door het bos fietst. Of dat nog het Horsterwold is ben ik niet zeker van. In Zeewolde heb je nog een keer de mogelijk om te stoppen. Na Zeewolde fiets je richting Hardewijk over de Knardijk. Je slaat niet af naar Harderwijk maar blijft het Veluwemeer volgen wat aan je rechterkant ligt. Het laatste stuk fiets je over het fietspad weer terug naar Elburg.

Category: Race Nederland 2 years ago
Ad Smeets
Created 2 years ago
Ad Smeets

Like it on Facebook, Tweet it or share this track on other bookmarking websites.

Rate this track:

Not rated yet (Your Rating: Not rated yet)

Min Elevation
0 m
Total Elevation Gain
408 m
Max Elevation
10 m
Total Distance
146.95 km
Values not available in the file may shown as 0.

This track was downloaded 13 time(s).

openstreetmap
600px
https://{s}.tile.openstreetmap.org/{z}/{x}/{y}.png
© OpenStreetMap contributors
Distance: {0} {2} Elevation: {1}
Distance: {0} {2} Speed: {1}
Distance: {0} {2} Heart Rate: {1}
Distance: {0} {2} Cadence: {1}
https://gpscyclingtracks.net/media/com_gpstools/markers/02marker.png
https://gpscyclingtracks.net/media/com_gpstools/markers/default.png
#0000FF
#0000FF,#c1392b,#ffbe00,#2d3e50,#27ae61,#74065f,#2998d8
0
2
50
google.maps.MapTypeId.HYBRID
1
1
1
1
1
1
1
google.maps.ZoomControlStyle.DEFAULT
google.maps.MapTypeControlStyle.DEFAULT
Distance
Elevation
Speed
Heart Rate
km
kmph
m
km
Miles
m
ft
mile/hr
ft/sec
km/hr
m/s
/index.php?option=com_gpstools&task=rating.rate&id=219&format=json