150 km. Rondje Mirador vanaf Playa del Ingles

Deze rit was de afsluitende rit tijdens onze week op Gran Canaria in 2017. Gezien de lengte en de hoogteverschillen hadden we de rit tot de koninginnerit gedoopt. Om 10:00 zijn we gestart bij ons appartementencomplex 'Los Ficus'. Zoals wel meer ritten die je vanaf deze locatie start, ging het vandaag ook weer via de kustweg naar Porte de Mogan. Bewust wat rustiger aan dan de andere dagen omdat we wisten wat ons te wachten stond. Vanaf zeeniveau naar het plafond deze week. Een klim met een kaliber dat je kunt vergelijken met Alpe d'Huez. En voor en na deze klim ook nog de nodige hoogtemeters. Na Mogan zijn we links af geslagen om aan de klim te beginnen. Vanaf het begin ben ik op mijn eigen tempo gereden en hebben we als groep op diverse punten gewacht. Voorspeld was dat het bij het stuwmeer steil zou worden met stukken van 17 procent. Dus met de handrem er op starten. Uiteindelijk was dit het uitzicht waar we tegen aan keken nadat we het eerste stuk hadden geklommen in zomerse omstandigheden. De natuur op dit gedeelte was van een woeste schoonheid, en alle auto's die er reden hielden bijzonder goed rekening met ons fietsers. Dat heb ik nog maar weining mee gemaakt op deze manier.

Deze klim overwinnen ging me redelijk gemakkelijk af. Vanaf hier was het toewerken naar de top van de klim op ongeveer 1420 meter hoogte. In totaal 40 kilometer klimmen als je rekening houdt met de afdaling halverwege. Wil je genieten van mooie natuur dan is dit echt een aanrader. Ik ben de hele klim mijn eigen tempo blijven rijden en heb de top relatief makkelijk gehaald. Relatief omdat het natuurlijk gewoon klimmen blijft en de stijgingspercentages uitdagend genoemd kunnen worden. Uiteindelijk zat er niet echt veel verschil tussen de eerste en de laatste toen we boven waren. We zijn een stuk afgedaald en hebben ergens een lekker bord spagetti gegeten. Vervolgens zijn we afgedaald naar Ayacata waar we niet zijn gestopt omdat we de fietsen nog moetsen inleveren.

Via San Bartolome de Tirajana en Arteara zijn we weer afgedaald naar Playa del Ingles. Na een werkelijk  fantatstisch mooie rit hebben we onze fietsweek afgesloten. Hier komen we nog wel een keer terug.

Category: Race Spanje 7 years ago
Ad Smeets
Created 7 years ago
Ad Smeets

Like it on Facebook, Tweet it or share this track on other bookmarking websites.

Rate this track:

Not rated yet (Your Rating: Not rated yet)

Min Elevation
12 m
Total Distance
149.72 km
Max Elevation
1417 m
Total Time
8h 15m 15s
Total Elevation Gain
3581 m
Way Points
2
Total Elevation Loss
3550 m
Track Points
15355
Max Speed
84.96 km/hr
Route Points
0
Average Speed
18.14 km/hr
Values not available in the file may shown as 0.

This track was downloaded 18 time(s).

openstreetmap
600px
https://{s}.tile.openstreetmap.org/{z}/{x}/{y}.png
© OpenStreetMap contributors
Distance: {0} {2} Elevation: {1}
Distance: {0} {2} Speed: {1}
Distance: {0} {2} Heart Rate: {1}
Distance: {0} {2} Cadence: {1}
https://gpscyclingtracks.net/media/com_gpstools/markers/02marker.png
https://gpscyclingtracks.net/media/com_gpstools/markers/default.png
#0000FF
#0000FF,#c1392b,#ffbe00,#2d3e50,#27ae61,#74065f,#2998d8
0
2
50
hybrid
1
1
1
1
1
1
1
google.maps.ZoomControlStyle.DEFAULT
google.maps.MapTypeControlStyle.DEFAULT
Distance
Elevation
Speed
Heart Rate
km
kmph
m
km
Miles
m
ft
mile/hr
ft/sec
km/hr
m/s
/index.php?option=com_gpstools&task=rating.rate&id=164&format=json